Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

- Egészségesen élek! - Hát persze...

2012.09.04. 04:02 hatmittomen

Miii ez a fogalom?? Egészség... van még ilyen ember civilizált helyen? Nem hiszem. A minap egy nő mondta ezt nekem, - egészségesen élek! - 10 perccel azután, hogy egy szál cigarettával füstölgött :D Édes istenem. Megannyi televíziós főzőműsor, gasztroblog bejegyzés, recept kezdődik így ,egészséges, majd kezdődik a hozzávalók listája cukorral.

No nézzük a mai átlagember egy napját, fókuszálva a testre, tehát amit fogyaszt, amivel érintkezik, stb., a testmozgást, lelki egészséget most hagyjuk. Felkel, fogyaszt egy kávét - honnan származik a kávébab, kezelték e vegyszerekkel "élete" során, mikkel érintkezett a feldolgozás során, amik által káros anyag kerülhet a szervezetbe... Aki a hagyományos főzővel készíti, ami alumíniumból van, az megint káros anyagot juttat a főzés közben a vízbe az alumíniumból. Víz - leginkább vezetékes csapvíz, klórral, gyógyszer maradványokkal, egyéb nyalánkságokkal. Megy még bele 1-2 kanál finomított kristálycukor - szervezetre káros. Elmegy szarni egyet, még jó eséllyel itt is juttat magába valamit seggtörléskor a különféle anyagokkal átitatott papír és törlőkendő használatával, a nyálkahártyán felszívódva. Na tol egy kis légfrissítőt is, szippant is belőle keveset. Kezet mos valami "szintetikus kutyaszarral", talán tusol is vele, a bőrét roncsolja... az erős fertőtlenítő szerekkel elpusztítja a hasznos védekező baktériumokat a bőrről, így kevésbé lesz ellenálló, amiknek kéne... több óra, míg újratermelődik. Szintén csapvíz, klórral, stb., szárítja a bőrt... Fúj magára liter dezodort, tönkretéve a mirigyek normál működését... Reggeli: bolti kenyér, pékáru - permetszeres búza, lisztjavító, állományjavító szerek, margarin hidrogénezett növényi zsírral, finomított konyhasó jóddal, csomósodásgátlóval.... felvágottak antibiotikummal kezelt, tápszeren nevelt állatok húsából, sok-sok tartósítószerrel, nátrium-glutamáttal, egyéb rákkeltő adalékanyagokkal. Transzzsíros margarin, permetszeres zöldségek, UHT tej csökkent enzimekkel, vitamintartalommal, antibiotikumos bocitól... REMEK! Közben kaptunk egy jó adag mikrohullámot a sütőtől és tönkretettük benne a melegítendő étel molekulaszerkezetét, csodásan fog hatni a szervezetünkre! Jól van, emberkénk belebúj az öblítős, mosószeres ruháiba, nem jó a bőrnek, sok esetben a ruha anyaga már eleve nem jó... Hoppsz az autóba, szívd a szmogot a forgalomban! A légszűrő baszik kiszűrni a néhány mikronos durva gázokat, PM10, stb... mobilteló a fejhez, adjuk meg a reggeli sugáradagot az agynak, az autóban nagyobb mértékű sugárzással a bádog dobozba zártság miatt. Így folytatódik a nap, kóla, büfés szendvicsek, édességek, csupa fos, rengeteg egészségromboló anyag, finomított liszt, só, cukor, rákkeltő anyagok, tartósítószerek, aromák, színezékek. Az ebéd még ráadásul jó eséllyel mérgező teflonbevonatú főzőedényekben készült, vegyipar által gyártott étolajjal, és a többi... Mosogatószer maradványos tányéron szervírozva és evőeszközökkel. Rég nincs már itt szó egészségről, kérem szépen! Aki oda is figyel és kerüli a káros anyagokat, ugyanúgy a szennyezett földből termett, permetezett zöldséget, gyümölcsöt, gabonát eszi, a piacokon azt kapni. Nem tudom, anyagilag van e, aki képes kizárólag hitelesített bio alapanyagokon élni, de szerintem az is kap a szarból, azzal nem megy vissza évszázadokat az időben, mikor még minden tiszta volt.

Szólj hozzá!

Címkék: élet táplálkozás egészség gyógyszer bio életmód élelmiszer rákkeltő csapvíz káros teflon tartósítószer egészségtelen margarin ízfokozó transzzsírsav hidrogénezett növényi zsír

A bejegyzés trackback címe:

https://hatmittomen.blog.hu/api/trackback/id/tr634753824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása